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Thursday, April 27, 2006

South americans beans, well, well....


To whom has not occurred some time, that attacked by the circumstances, has flooded the localities of a social meeting of straits limits with unpleasant gases (meteorism, flatuses). When this happened in pre-graduate medical circles, the giver said : ....”sorry…to put my health in the first place”….¿It is bad or good for our body, to expel unpleasant flatuses? ...Socially is unpleasant ; as indicator of good health, is a good sign. It means that our body, the digestive tract -especially its lower part- functions well, that the body self-cleaning services are excellent. In normal people (excluding to those with psychiatric dysfunctions and meteorism), certain alimentary fractions, nor digested, neither absorbed in the high part of the digestive tract reached the terminal ileum and colon. There the present bacteria, ferment –transform them- (affecting their oligosacharid fraction), in gases: CO2, H2, CH4, acetic acid, propiónic, butiric and certain composed sulphurous.

To get too big the consumption of beans (also, powerful incrementators of intestinal gases), investigators of the Brahba Atomic Research Institute of the India, bombarded tons of this legume with low-power gamma radiation. After diminishing with it, the content of oligosacharids (carbohydrates), of the beans they also reduced the emission of unpleasant gases. The work received applauses but also critics, because the oligosacharids are important to maintain in form our immune system, eliminator of many dangerous bacteria. By this reason, the recent works of Marisela Granito, head researcher of the Simón Bolivar University of Caracas, are encouraging. This group of scientifics, added in concomitant form to the consume of beans, portions of Lactobacillus casei, a harmless fermentating (transforming), bacteria of : CH4 and other gases to oxygenated or hydrous compounds, freed totally of unpleasant smells without affecting at all, to the oligosacharids. The beans, are an extreme source of proteins, of very low price.
Cuando no, los frijoles.

A quien no le ha ocurrido de cuando en véz, que acuciado por las circunstancias, ha inundado el local de una reunión social de estrechos limites con gases desagradables (meteorismo, pedos, flatos). Cuando esto ocurría en circulos estudiantiles pre-médicos, el oferente solia ensayar ....”disculpen…primero es mi salud”….¿Es bueno o malo para nuestro organismo, expeler pestiferos flatos?...Socialmente es desagradable, como indice de bienestar fisico, es una buena señal. Significa que parte de nuestro cuerpo, el tracto digestivo -en especial su parte baja- funciona bien, que los servicios de autolimpieza natural cursan con nota A (excelente). En personas normales (excluyendo a aquellos con disfunciones psiquiatricas y meteorismo), ciertas fracciones alimenticias, no digeridas, ni absorbidas en la parte alta del tracto digestivo acceden al ileon terminal y colon. Ahí las bacterias presentes, las fermentan –transforman- (afectando su fracción oligosacárida), en gases : CO2, H2, CH4, ácido acético, propiónico, butirico y ciertos compuestos sulfurosos.

Para masificar el consumo de frijoles (también, potente incrementador de gases intestinales), investigadores del Brahba Atomic Research Institute de la India, bombardearon toneladas de esta legumbre con radiación gamma de baja potencia. Al disminuir con ello, el contenido de oligosacáridos (carbohidratos), de los frijoles redujeron también la emisión de gases desagradables. El trabajo recibió aplausos pero también criticas, porque los oligosacáridos son importantes para mantener en forma nuestro sistema inmune eliminador de muchas bacterias peligrosas. Por esta razón, los recientes trabajos de Marisela Granito cabeza de investigadores de la Universidad Simón Bolivar de Caracas, son esperanzadores. Este grupo de cientificos, agregó en forma concomitante a los frijoles ingeridos, porciones de Lactobacillus casei, una bacteria inocua fermentadora (transformadora) del CH4 y otros gases a compuestos oxigenados o hidratados, liberados totalmente de olores desagradables sin afectar en absoluto, a los oligosacáridos. Los frijoles, como se sabe son una fuente extrema de proteinas, de muy bajo precio.Leer más:

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