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Tuesday, October 04, 2016

AUTOPHAGY





NOBEL PRIZE IN MEDICINE, 2016: AUTOPHAGY

The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2016, was awarded to a professor  of   Tokyo Institute of Technology: Yoshinori Ohsumi, because he elucidated the mechanisms of autophagy, a process that degrades and recycles cellular components, allowing to form embryos  in the most appropriate ways, degraded protein components,  remove bacteria, etc., or, in the case of mutations of genes causing no adequate  autophagy  -not completely degrade  waste proteins-, storing not useful proteins (Alzheimer's disease) or chronic diseases such as diabetes. Although since 1960 was known that cells could destroy their enclosing components in vesicles and transporting them to recycling areas (lysosomes and autophagosomes), it was only in 1990 when Ohsumi using yeast  identified essential genes of autophagy and later discovered similar mechanisms in humans. Autophagosomes can engulf cell contents, damaged proteins and organelles. Ohsumi studied  thousands of yeast mutants, discovering 15 essential genes. Thus it is known today that autophagy is controlled by a cascade of proteins,  each regulating one  stage  of  initiation and formation of autophagosomes. Autophagy control  important physiological functions especially those in which certain cellular components need to be degraded and recycled to provide new energy and cellular building blocks; essential cellular processes against starving  and stress. View higher, autophagy is a mechanism for quality control, critical phase  to counteract the effects of aging. Although  we  ignored  why   the Nobel Prize of  Medicine was awarded  to  a single scientist, we are  happy   to know that  Ohsumi is first  a human being,  a man of very high values, honest, modest, ready to put his own  person  in the last place in  a row of elite scientists.




PREMIO NOBEL DE MEDICINA, 2016: AUTOFAGIA

El premio Nobel  en  Fisiología o,  Medicina, 2016 fue concedido a un profesor del Instituto Tecnológico de  Tokio : Yoshinori Ohsumi,  por haber dilucidado los mecanismos de la autofagia, un proceso que degrada y recicla componentes celulares, permitiendo   dar la forma más adecuada a  embriones en formación, eliminar componentes proteicos degradados de bacterias, etc., o, en el caso de mutaciones de  genes que controlan la autofagia a no degradar completamente restos proteicos innecesarios, almacenando proteínas no útiles (Enfermedad de Alzheimer) o enfermedades crónicas como la diabetes.  Aunque desde 1960 se conocía  que las células podían destruir sus componentes encerrándolos en vesículas y transportándolos a áreas de reciclaje (lisosomas y autofagosomas), fue recién en  1990 en que  Ohsumi,  empleando levaduras logro   identificar los genes esenciales de la autofagia descubriendo más tarde mecanismos similares en humanos.  Los autofagosomas pueden engullir contenidos celulares, proteínas dañadas y organelas. Ohsumi  estudio miles de levaduras mutantes, descubriendo 15 genes esenciales. De este modo se sabe hoy que la  autofagia es controlada por una cascada de proteínas cada una regulando un estadio distinto de iniciación y formación de autofagosomas. La autofagia controla importantes funciones fisiológicas especialmente aquellos en que ciertos   componentes celulares necesitan ser degradados y reciclados a fin de  proporcionar  energía y nuevos bloques de construcción celular ; procesos  celulares  esenciales   frente a la desnutrición y el estrés. Vista a mayor altura, la autofagia es un   mecanismo de control de calidad,  crítico para contrarrestar los efectos del envejecimiento. Aunque ignoramos  porque le dieron el Premio Nobel de Medicina a un solo científico en Medicina, nos contentamos al saber que Oshumi es antes que científico,  un ser humano de dotes muy elevadas,  honesto, modesto, presto a ponerse motu proprio en el último lugar de una fila de científicos de elite. 


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