Wednesday, October 04, 2017

PRIZE NOBEL IN CHEMISTRY, 2017




NOBEL CHEMISTRY AWARD, 2017

Until recently, advances in biochemistry were possible by the realization and interpretation of biochemical reactions, but without adequate visualization of the resulting biomolecular structures. Until the invention of the electronic microscope (ME), that began to change the panorama, visibilizing clearly, some biostructures in 2 dimensions (2D), with a certain size limit. The overcoming of the above limitations allowed the award of the Nobel Prize in Chemistry, 2017, to JacquesDubochet (University of Lausanne, Switzerland), Joachim Frank (ColumbiaUniversity, NY) and Richard Henderson (MRC Laboratory of Molecular Biology,Cambridge, UK), by enabling many biomolecules to be seen at the atomic level in 3D, simplifying and improving the images and intuiting the function of many of them. Achievement achieved with the invention of cold cryo-microscopy of high resolution. An achievement conditioned by 3 master ideas: 1) Use of low intensity electron beams to not destroy biological samples. 2) Avoiding evaporation of water by cooling the biological samples rapidly in liquid methane or propane at -190 ° C, preserving it in liquid nitrogen and maintaining it in a liquid (amorphous) liquid state and with molecular weights greater than ~ 50 kDa and 3) generation of softwares that allowed to transform the atomic images of 2D in 3D. What's next? Although we do not know, we intuit that what comes is more technology; add more pixels to the images, better resolution to the  same,  clear observation of smaller images.

PREMIO NOBEL DE QUÍMICA,2017


Hasta hace poco, los avances en Bioquímica fueron posibles por la realización e interpretación de reacciones bioquímicas, aunque sin visibilizar adecuadamente, las estructuras biomoleculares resultantes. Hasta que la invención del microscopio electrónico (ME), empezó a cambiar el panorama, visibilizándose con claridad, algunas bioestructuras en 2 dimensiones (2D) y con cierto límite de tamaño. La superación con creces de las limitaciones anteriores, permitió la concesión del Premio Nobel de Química, 2017, a Jacques Dubochet (University of Lausanne, Switzerland), Joachim Frank (Columbia University, NY) y
Richard Henderson (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, UK), al posibilitar que muchas biomoléculas sean vistas a nivel atómico, en 3D, simplificando y mejorando las imágenes e intuyéndose la  función de muchas de ellas. Logro conseguido con la invención de la   crio-microscopia al frio, de alta resolución.  Un logro condicionado   por 3
ideas maestras: 1) Empleo de haces de electrones de baja intensidad para no destruir las muestras biológicas.  2) Evitando  la evaporación del agua enfriando las muestras biológicas rápidamente  en metano liquido o propano a  -190ºC, preservándola en nitrógeno líquido y,  manteniéndola en    estado líquido vitrificado (amorfo) y con pesos moleculares mayores de  ~50 kDa y 3) generación de softwares que permitieron  transformar  las imágenes atómicas de 2D en 3D. ¿Qué viene ahora?.Aunque no lo sabemos intuimos que lo que viene es más tecnología; -agregar más pixeles a las imágenes -mejor resolución de las mismas  – observación nítida de imágenes de menor tamaño

1 comment:

Aryan Arps said...

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