Wednesday, April 08, 2009

VIRTUAL STOMACH


A group of scientists from USA and England struggle to understand, how humans digest and absorb food. The implications of their work (food for cosmonauts, superfoods, better food preservation) has led some of them, to argue that very little is known of gastrointestinal function. Innovations in this area include the creation of mechanical stomachs (with their respective enzymes, acids and real food), and virtual stomachs and intestines (controlled by PCs), simulating human digestion (British Institute of Food Research, Institute of Dr. Paul Singh/Davis' s Department of Food Science & Technology). I) One aim of these works is understand how food are break down and absorbed by human body. Another is to create superfoods. So, knowing how it is absorbed the glucose we could treat diabetes more effectively.

II) Another aim is to understand the differences in digestion and absorption of cooked and raw foods. Total cooking can eliminate important nutrients, while a slight preserve nutrients : lycopene from tomato (antioxidant), folic acid, or beta carotene of spinach. A cooked carrot takes 20 minutes to be reduced to 50% of its original mass, while making a raw, only one hour. After removal (by heat) natural almond shells, they released a slightly higher amount of nutrients. We know the constituents of most foods, but not how they are absorbed better. Now, Paul Singh is able to determine in his gastrointestinal digital system, the ultimate size of some solid foods (2.5 mm in diameter), establishing whether they are porous or solid. Singh, who has a 3-D stomach, says that each food has its own structure and a matrix that keeps them together. If it does not break, the nutrients are not assimilated.
ESTOMAGO VIRTUAL

Un grupo de científicos de Inglaterra y USA lucha por entender mejor, como se digieren y absorben los alimentos. Las implicancias de sus trabajos (alimentos para cosmonautas, superalimentos, mejor preservación de alimentos), ha llevado a algunos de estos a afirmar que se conoce muy poco de la función gastrointestinal. Las innovaciones en esta área incluyen la creación de estómagos mecánicos (con sus respectivas enzimas, ácidos y alimentos reales), e intestinos y estómagos virtuales (controlados por una PC), simulando la digestión humana (Institute of Food Research, inglés e Instituto del Dr. Paul Singh/Davis's Department of Food Science & Technology). I) Trás comprender como un nuevo alimento libera un nutriente especifico y es absorbido por el cuerpo humano, un objetivo de estos sistemas alternos, es crear superalimentos. Asi, conociendo como se absorbe la glucosa se podría tratar la diabetes en forma más eficiente.

II) Otra área de trabajo, es comprender las diferencias de digestión y absorción entre alimentos cocidos y crudos. Una cocción total podria eliminar nutrientes importantes, en tanto una leve preservaría nutrientes como el licopeno del tomate (antioxidante), ácido fólico, o beta carotenos de la espinaca. Una zanahoria cocida toma 20 minutos en ser reducida a un 50% de su masa original, en tanto una cruda toma una hora. Trás remover (mediante calor), la cáscara de almendras naturales, éstas liberan una cantidad ligeramente superior de nutrientes. Conocemos los constituyentes de la mayoria de alimentos, pero no sabemos como se absorben mejor. Paul Singh, es capáz de determinar en su sistema gastrointestinal digital, el tamaño último de ciertos alimentos sólidos (2.5 mm) de diámetro, estableciendo si son porosos o sólidos. Singh, que ha construido un estómago en 3-D, dice que cada alimento tiene su propia estructura y una matriz que los mantiene unidos. Si ésta no se rompe, los nutrientes no son asimilados.

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